02/04/2025

اخبار مبارزات کارگری و اعتراضات اجتماعی

اخبار مبارزات کارگری و اعتراضات اجتماعی
اعتراض بازنشستگان تامین اجتماعی اهواز
روز ۲۸ بهمن بازنشستگان تامین اجتماعی شوش، کرخه وهفت تپه در ادامه اعتراضات تا کنونی به فقر وشرایط نا مساعد حقوق و هزینه های گران زندگی ، در اعتراض به فقر و گرانی، فساد و دزدی و با شعار” فقط کف خیابون، به دست میاد حقمون” درمقابل فرمانداری شوش دست به اعتراض زدند.
یکشنبه ۵ اسفند اعتراض بازنشستگان تامین اجتماعی
روز یکشنبه ۵ اسفند بازنشستگان تامین اجتماعی در مقابل سازمان تامین اجتماعی در تهران برای پیگیری مطالبات خود دست به تجمع اعتراض زدند. بازنشستگان می گویند که ما با انبوهی از مطالبات بر زمین مانده کماکان به اعتراض خود ادامه می دهیم. کار ما از امید بستن به مدیران و مسئولان نالایق و بی کفایت گذشته وبا فقری که نهادهای مسئول به بازنشستگان تحمیل کرده اند، ما به اعتراض وپیگیری مطالبات خود ادامه می دهیم. خواست بازنشستگان تامین اجتماعی، افزاش دستمزد طبق سبد معیشت به تناسب نرخ تورم، اجرای ماده ۹۶ و۴۱ قانون کار، اجرای قانون الزام درمان و لغو بیمه های تکمیلی، پرداخت عیدی حداقل دو ماه حقوق مانند کارگران و ما خواهان آزادی اسماعیل گرامی و نوروز ذبیجی هستیم از اعم مطالبات بازنشستگان تامین اجتماعی است.
تجع اعتراضی کارگران کارخانه نساجی بروجرد
ازروز شنبه 27 بهمن تا دوشنبه 29 بهمن کارگران کارخانه نساجی بروجرد واقع در ابتدای جاده کمربندی این شهر برای تحقق مطالبات خود فعالیت تولیدی را متوقف کرده و دست به اعتراض زدند. خواست این کارگران پرداخت سه ماه و 15 روز معوقات مزدی وبیمه ای است که کارگران با بی توجهی و عدم پرداخت آن از طرف کارفرما مواجه هستند. علاوه بر این به دلیل عدم پرداخت حق بیمه کارگران از جانب کارفرما برای چندین ماه، کارگران و خانواده انان با مشکل دریافت خدمات درمانی روبرو شده اند.
اعتراض و تجمع همکاران ارکان ثالث در پالایشگاه گاز فجرجم
سه شنبه 30 بهمن همکاران ارکان ثالث در پالایشگاه گاز فجر با شعار”کارگر می میرد” ذلت نمی پذیرد” برای تحقق مطالبات خود دست به اعتراض زدند. مطالبات کارگران شامل، افزایش دستمزد، حذف شرکتهای پیمانکاری، همانسازی حقوق و استفاده از خدمات رفاهی پالایشگاه در شرایط برابر و امنیت شغلی است.
اعتراض همکاران رسمی در شرکت فلات قاره در لاوان
روز دوشنبه 29 بهمن همکاران رسمی درشرکت فلات قاره در لاوان برای تحقق مطالبات خود دست به اعتراض زدند. خواستهای این کارگران حذف تفکیک مشاغل در مناطق عملیاتی، خارج کردن فوق العاده های مناطق عملیاتی از سقف حقوق، اصلاح کف حقوق برای کارگران جدید استخدام، عدم ادغام صندوق بازنشستگی نفت با سایر صدوقهای بازنشستگی و پرداخت کامل سنوان کارگران است.
اعتراض همکاران شرکت پایانه ها و مخازن پتروشیمی ماهشهر
بیست و نهم بهمن کارگران شرکت پایانه ها و مخازن پتروشیمی ماهشهردر ادامه اعتراضات تا کنونی وبرای تحقق خواستهای خود دست به اعتراض زدند. اعتراض به عدم اجرای تبدیل وضعیت کارگران مطابق با شرکتهای همجوار، عدم اجرای تصمیمات مجمع عمومی شرکت، پرداخت نشدن اضافه کاری وغیره می باشد. کارگران بارهای برای تحقق این مطالبات دست به اعتراض زده اما بیشتر انان برآورده نشده اند.
۲۷ بهمن اعتراض سراسری بزنشستگان نفت مقابل وزارت نفت در تهران
بنا به فراخوان بازنشستگان شرکت نفت، روز ۲۷ بهمن تعداد زیادی از بازنشستگان از شهرهای مختلف به اسقبال این فراخوان رفتند و برای چندمین باربرای تحق مطالبات خود در مقابل وزارت نفت در تهران تجمع و اعتراض بزرگی بر گزار کردند. این تجمع اعتراض 85 هزار همکار بازنشسته شرکت نفت به بدتر شدن هرروزه معیشتی باز نشستگان ، اعتراض به طرح ادغام صندوق بازنشستگی شرکت نفت در سایر صندوقهای بازنشستگی و اختلاسها و دزدیها و محدودیت سقف بازنشستگی و حق سنوات است. بازنشستگان دراین تجمع بزرگ شعار می دادند ما منتظر وزیر نفتیم، هیچ جا نمیرم، همینجا هستیم به اعتراض خود ادامه دادند. لازم به ذکر است که در تجمعات بازنشستگان در مقابل شرکت نفت بارها نیروهای سرکوب به آزارودستگیری بازنشستگان پرداخته اند.
محمد حبیبی سخنگوی کانون صنفی معلمان تهران از زندان اوین آزاد شد
محمد حبیبی معلم مبارز که به دلیل اعتراض به مسمومیت سریالی دانش آموزان به شش ماه حکم ظالمانه محکوم شده بود ، با پایان دوره محکومیت خود از زندان آزاد شد. محمد حبیبی در سالهای گذشته به دلیل اعتراض به وضعیت بدآموزش و سرکوب واجحاف نسبت به فرهنگیان بارها دستگیر و محاکمه و زندانی شده است. ما خواهان تمام زنادنیان سیاسی در بند از جمله معلمان مبارز در بند هستیم.
احضار هفت نفر از فعالان صنفی واجتماعی شهر سنندج به دادگاه
سهراب جلالی، مختاراسدی، جمال اسدی، زهرا محمدی، فاطمه زندکریمی، کمال فکوریان، جمیل امینی، به اتهام اخلال در نظم وآسایش عمومی به شعبه دوم بازپرسی دادسراس عمومی انقلاب شهر سنندج احضارشده اند.
بیانیه کانون صنفی معلمان استان بوشهر در محکومیت احکام صادره برای اعضای انجمن استان فارس
به دنبال محکومیت چهار تن از اعضای انجمن صنفی معلمان استان فارس، شکراله احمدی، روح اله احمدی، گره گشا جان محمدی، و علی احمدی، اصغر امیر زادگان عضوانجمن صنفی معلمان استان فارس در دو پرونده به جهار سال حبس محکوم شده است. کانون صنفی معلمان استان بوشهر احکام صادره از جانب بیدادگاههای رژیم را محکوم کرده و همه فرهنگیان به عضویت در تشکلهای صنفی فرهنگیان برای تحقق مطالبات خود و آزادی معلمان در بند دعوت کرده است.
ادامه اعتراض دانشجویان دانشگاه تهران به قتل امیر محمد خالقی و نامنی محیط دانشگاه
بعد از قتل امیر محمد خالقی دانشجوی دانشگاه تهران، اعتراض دانشجویان در چندین دانشگاه با تجمع و سخنرانی وصدوراطلاعیه در اعتراض به قتل این دانشجوو نا امنی و امنیتی کردن محیط دانشگاه ادامه داشته است.دانشجویان در یکشنبه 28 بهمن در تجمع دانشگاه تهران به نا امنی وقتل امیر محمد خالقی که با ضربات چاقو به قتل رسید ه تجمع اعتراض بر پا کردند. دانشجویان معترض در این تجمع می گویند که شب اول اعتراض به این جنایت، ماموران لباس شخصی به انها حمله کرده و بینی یک دانشجو را شکسته و چهار دانشجو را بازداشت کرده اند و بعد بطور موقت ازاد شده اند. ناارامی به قتل این دانشجو و فضای اعتراضی در دانشگاه به نا امنی و امنیتی کردن دانشگاه هنوز بر دوام است.

اطلاعیه کمپین دفاع از شریفه محمد فعال کارگری
تائید حکم اعدام شریفه محمدی و تداوم سرکوب حکومتی سیاست سرکوب و ارعاب رژیم با صدور مجدد حکم اعدام برای شریفه محمدی فعال کارگری خوشنام ادامه دارد. این حکم 25 بهمن ماه همزمان با تولد پسر 13 ساله شریفه به روئیت وکلای او رسید.سرکوب و صدور احکام اعدام انتقام حاکمیت از فعالین سیاسی اجتماعی و مردم معترض است.
حکم اعدام شریفه محمدی تنها یک نمونه از موج سرکوب‌هاست. در کنار او، پخشان عزیزی، وریشه مرادی و ده‌ها فعال سیاسی و اجتماعی دیگر نیز با خطر اعدام مواجه‌اند.
اما این سیاست سرکوب، مردم را از مبارزه بازنمی‌دارد. اعتراضات خیابانی، اعتصاب‌های کارگری، زنان، بازنشستگان، پرستاران و دانشجویان، هر روز در نقاط مختلف کشور طنین‌انداز است.
در دور اول صدور حکم اعدام شریفه محمدی، اعتراضات گسترده موجب شد تا دیوان عالی کشور رأی به نقض آن دهد. این‌بار نیز در برابر حکم مجدد، با اعتراضات قاطع‌تری روبرو خواهند شد. چنین احکامی باید برای همیشه متوقف شوند.
حکم اعدام شریفه محمدی، به عنوان یک فعال علنی کارگری و زنان، نمادی است از دشمنی آشکار حکومت با “جنبش زن زندگی آزادی” و تشکل یابی . این حکم به طور آشکار با هدف خاموش کردن صدای فعالین صنفی و مدنی صادر شده است.
راه مقابله با این سرکوب، گسترش همبستگی ما است. از آکسیون‌های اعتراضی گرفته تا همراهی با خانواده‌های محکومان به اعدام، صدور بیانیه‌، و جلب توجه فعالین و نهادهای حقوق بشری و بین‌المللی. هر اعتراضی می‌تواند گامی در مسیر لغو این احکام ظالمانه باشد.
تنها با اتحاد گسترده جنبش‌های اجتماعی می‌توان بساط اعدام، سرکوب و ارعاب را برچید و آینده‌ای مبتنی بر آزادی و عدالت را رقم زد. از تمام نهادها، سازمان‌ها و مردم آزادی‌خواه در سراسر جهان می‌خواهیم که در برابر این جنایات حکومتی، یک‌صدا و متحد شوند.
ما، به عنوان کمپین دفاع از شریفه محمدی، نمی‌توانیم خشم خود را از تأیید مجدد این حکم سراسر غلط و مغرضانه پنهان کنیم. اعلام می‌کنیم که نه‌تنها ناامید نشده و ساکت نمی‌نشینیم بلکه با انرژی مضاعف این مسیر را ادامه خواهیم داد. به قول محمود صالحی، موسس و عضو سابق کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری، ما بی‌شماریم و تمام‌قد در مقابل این بی‌شرمی قضایی و تاریخی خواهیم ایستاد.
کمپین دفاع از شریفه محمدی
بهمن ماه 1403
بیانه کانون نویسندگان ایران در محکومیت اعدام فعالین سیاسی زندانی
صدور احکام اعدام پخشان عزیزی، وریشه مرادی و شریفه محمدی و به دنبال آنها احکام اعدام بهروز احسانی و مهدی حسنی و پس از آن منوچهر فلاح ‌و پژمان سلطانی، آخرین حلقه‌های زنجیره‌ی اعدام‌هایی است که در چند دهه‌ی اخیر بی‌وقفه ادامه داشته است.
حاکمیتی که از ابتدای استقرار، حکم اعدام مخالفان را در دادگاه‌های چند دقیقه‌ای صادر و پیکر اعدام‌شدگان را روانه‌ی گورهای بی‌نشان می‌کرد، هرگز چرخه‌ی وحشت‌زا و نفرت‌انگیز اعدام را متوقف نکرده است.
امروز نیز، همچون گذشته، این‌گونه احکام در فقدان هرگونه دادرسی عادلانه و محرومیت محکومان از حق طبیعی دفاع، یعنی در شرایطی صادر می‌شود که زندانی در معرض تهدید و ارعاب و انواع فشارهای جسمی و روحی است، به وکلای بی‌طرف و انتخابی اجازه‌ی حضور یا دخالت واقعی و قانونی در دادرسی داده نمی‌شود؛ و زندانی نیز از دسترسی به دنیای بیرون و امکان فراهم آوردن مدارک و مستندات لازم برای دفاع از خود و برخورداری از هیئت منصفه‌ی مستقل یکسر محروم است و جلسات دادگاه پشت درهای بسته و بدون حضور مطبوعات و مردم برگزار می‌شود.
در «جرائم سیاسی» احکام اعدام دستاویزی برای کشتار مخالفان سیاسی در پوشش حقوقی، و در جرائم عمومی نیز واکنشی کور در برابر فجایعی است که نظام حاکم، خود مسبب اصلی آنها است و در واقع قربانیان این ناهنجاری‌ها را به کیفر می‌رساند و این احکام بدون کمترین توجهی به ستم و بی‌عدالتی حاکم، شکاف طبقاتی ستمگرانه و دیگر علل و دلائل اجتماعی و اقتصادی و ناهنجاری‌های موجود صادر می‌شود.
کانون نویسندگان ایران از منظر مخالفت با نفس اعدام به‌عنوان یک مجازات- که به گواهی آمارهای موجود تاکنون نه در ارعاب جامعه در عرصه‌ی سیاسی، و نه در اصلاح و کاهش کژرفتاری‌های اجتماعی در جرائم عمومی کمترین اثری داشته و به عکس، موجب تشدید و گسترش ناهنجاری‌های اجتماعی شده است- صدور احکام اعدام را محکوم می‌کند و خواهان توقف این ماشین نفرت‌انگیز تولید جسد و تشدید توحش، و لغو بی چون و چرای همه‌ی احکام اعدام صادره است.
صدور حکم اعدام برای پخشان عزیزی، وریشه مرادی، شریفه محمدی، بهروز احسانی، مهدی حسنی، منوچهر فلاح و پژمان سلطانی فقط گواهی آشکار بر استبداد و آزادی‌کشی حاکمیت است.
کانون نویسندگان ایران بهمن ماه 1403

اشتراک گذاری